Våra rum

Lilla norra kabinettet
En favorit i vår restaurang. Utmärkt när man vill ha angenäm enskildhet för att helt kunna koncentrera sig på sitt sällskap. Affärsluncher, romantiska middagar och små fester av olika slag avlöser varandra i kabinettet. Här sitter fyra personer bekvämt, upp till sex får plats. Rummet har skön utsikt över museifartyget Pommern, hamninloppet, småbåtshamnen och parkområdet ovanför kajkanten. Golvet i rummet har sin historia. Plankorna av det afrikanska träslaget iroko låg i tiden på Pommerns däck. Boka rummet i god tid – det är många som vill sitta här! Det kostar inget extra.

Styrelserummet
En rejäl dos av åländsk sjöfartshistoria vilar i väggarna i vårt styrelserum eller kaptenssalongen som vi också kallar det. Här träffades i tiden åländska skeppsredare och kaptener för möten och middagar. Många sjöfartsaffärer har diskuterats, inletts och avslutats i detta rum. Rummet, som vetter mot landsidan, har bevarat sin värdiga atmosfär sedan huset byggdes 1949. Kvar finns den nobla träpanelen, tavlorna av segel- och fraktfartyg och andra prydnadsföremål med anknytning till hav och sjöfart. Den stora lampan över bordet specialritades för rummet och de stoppade stolarna är rejäla och bekväma. Rummet passar utmärkt för sällskap upp till tio-tolv personer och här kan man vara i total enskildhet. Familjemiddagar, affärs- och styrelsemöten eller ett jubileum i en mindre krets – allt fungerar lika bra. För säkerhets skull – boka rummet i god tid. Det kostar inget extra att sitta här.

Rundeln/rotundan
När vår anrika byggnad stod klar 1949 var detta rum en balkong med mäktig utsikt över hela inloppet till Västerhamn och över museifartyget Pommern. Rummet har formen av en halvmåne – formen symboliserar aktern på ett fartyg. Därför har rummet fått sitt namn Rundeln eller Rotundan. 2010 fick rummet en rejäl ansiktslyftning och har numera stora fönster nästan från golv till tak. Hela den storslagna utsikten tas in i rummet. Golvplankorna låg i tiden på Pommerns däck. Rummet är populärt och passar för sällskap upp till 30 personer. Här firas födelsedagar, dop och bröllop. Här samlas politiker och affärsmän med sina gäster och här kan möten och föreläsningar hållas för slutna sällskap. Om man vill stänger man glasdörrarna till vår stora restaurangsal. Vill man ha en lätt kontakt med övriga gäster låter man dörrarna stå öppna.